James May'l on palju nöökivaid hüüdnimesid, mis viitavad peamiselt sellele, et ta ei taha telekaamerate ees joosta, teiste Top Geari saatejuhtidega koos kummi tossutada ega gaas põhjas ja külge ees mööda lennuvälja miljoneid kroone maksvate autodega ringi rahmeldada. Captain Slow ehk kapten Aeglase nime saanud May on ometi sõitnud Bugatti Veyroniga tippkiirusel ehk 407 km/h ja nüüd võib öelda, et mees on käinud ära ka kosmoses.

Samal ajal, kui Top Geari saatekaaslane Richard Hammond kõikvõimalikes briti telekanalites madalalaubalist nalja tegi, ajuvaba Brainiaci saadet jms vedas, Jeremy Clarkson aga oma personaaldokkides näiteks sõjaajalugu vaatles, maadles May hoopis suuremate probleemidega. Oma eelmises kolmeosalises dokis "James May's Big Ideas" ehk James May suured ideed otsiti maailmast kõige uskumatumaid lennuvahendeid, roboteid ning üliefektiivseid energiaallikaid.

May värskeim dokk koosneb kahest osast: tunnisest pealkirjaga "James May on The Moon" (mis võib tähendada nii seda, et May on kuu peal, kui et ta lihtsalt avaldab kuu kohta oma arvamust) ja lühemast saatest "James May at the Edge of Space" ehk May kosmose koorikul.

Sümpaatse sõbralikkusega, käratsemata ja koduselt viib May vaataja USA kosmosekeskusesse, kohtub inimestega, kes käinud kuul ning laseb endast koolitada kosmosereisiks küpse inimese. Kui May lõpuks kosmose koorikule jõuab ja maakera ümarat vormi näeb, on ta südamest liigutatud ning see paistab ka ekraanilt mõnusalt välja.

James May uute dokumentaalsaadeteni jõuad Top Geari fännisaidi Finalgear.com vahendusel.